top of page
Meta_Gradient_16x9.png

Youth
Design Jam
Nederland

Onze levens spelen zich voor een groot deel af in de digitale omgeving. We ontmoeten er onze vrienden, familie, kennissen, collega’s of klasgenoten. We werken er en zoeken er naar informatie, verbinding en ontspanning. We leren er nieuwe mensen, dingen en ideeën kennen. En wisselen er ideeën en onze eigen creatieve voortbrengsels uit – denk aan blogs, filmpjes en muziek. Dit geldt misschien wel het meest voor jongeren. 

 

Het feit dat jongeren opgroeien in een digitale wereld is niet onopgemerkt gebleven. Het is regelmatig onderwerp van rapporten, opinieartikelen en praatprogramma’s. En er zijn veel zorgen, bij ouders, opvoeders, leerkrachten én beleidsmakers. Daarbij gaat het niet alleen over wat digitalisering betekent voor bijvoorbeeld de privacy of leerprestaties van jongeren, maar ook over de kansen van hoe jongeren zelf in een digitale wereld kunnen participeren. 

 

In het kader hiervan, organiseert Meta op vrijdag 13 oktober een rondetafelgesprek waarin de industrie, academici en experts uit de privacy- en safety communities, beleidsmedewerkers en jongeren samenkomen. Verschillende elementen of ‘bouwstenen’ van online-ervaringen van jongeren staan centraal bij het rondetafelgesprek: leeftijdsverificatie, transparantie, voorlichting en hulpmiddelen over mediagebruik die gericht zijn op een gezonde balans. Het rondetafelgesprek beoogt dan om een ​​constructieve uitwisseling tussen jongerenvertegenwoordigers, experts en beleidsmakers te bevorderen over het creëren van zinvol beleid en producten die gezamenlijke uitdagingen aanpakken en de unieke behoeften, voorkeuren en kwetsbaarheden van jongeren weerspiegelen.

META - THY.png
META - THY.png

Inloop & ontvangst te Jollemanhof 15, Amsterdam

12.15 uur

Lunch

12.30 – 13.00 uur

Aftrap met reflecties van Design Jam door jongeren

13.00 – 13.30 uur

Q&A

13.30 – 13.40 uur

Presentatie

13.45 – 14.00 uur

14.15 – 15.45 uur

16.30 uur

Agenda

Applications
Meta_Gradient_16x9.png

Register

Doe mee met een middag vol ontmoetingen, interactie én kennisuitwisseling. Onze insteek is om samen actie te ondernemen en hopen van harte dat u hierbij aanwezig kunt zijn. Graag het verzoek u hier te registreren.

Image by Brooke Cagle

Contact

Als je vastloopt, stuur dan een e-mail naar admin@thinkyoung.eu en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

META - THY.png

Meta is een technologiebedrijf met apps die je misschien wel kent, zoals Instagram of WhatsApp. We willen dat jongeren van onze platforms genieten en veilig zijn. We werken er hard aan om online ruimtes te bouwen waar jongeren kunnen leren, met elkaar in contact kunnen komen, kunnen creëren en plezier kunnen hebben. Co-design met jongeren is een manier voor Meta om te begrijpen wat zij willen en nodig hebben van hun apps. We hebben een speciaal jongeren co-design initiatief met TTC Labs en door met jullie samen te werken krijgen Meta nieuwe ideeën om onze diensten te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze voor jullie werken.

THY Logo - Old Green No Claim.png

ThinkYoung is een non-profitorganisatie die tot doel heeft de wereld voor jongeren te verbeteren door hen te betrekken bij besluitvormingsprocessen en besluitvormers te voorzien van hoogwaardig onderzoek naar de omstandigheden waarin jongeren leven. ThinkYoung voert studies en enquêtes uit, voert campagnes voor belangenbehartiging, stelt beleidsvoorstellen op en ontwikkelt educatieve programma's: tot nu toe hebben ThinkYoung-projecten meer dan 800.000 jongeren bereikt. We hebben kantoren in Brussel, Genève, Hong Kong en Nairobi. Co-designing met jongeren is een manier voor ThinkYoung om hen te betrekken en hen protagonisten te maken van hun veilige digitale ervaring.

META - THY.png
META - THY.png
bottom of page