top of page
Meta_Gradient_16x9.png

Youth
Design Jam
Nederland

Heb jij je ooit afgevraagd wat het betekent om op 'de voorwaarden accepteren' te klikken, voordat je een applicatie gebruikt? Wil je samen met andere jongeren verkennen hoe gegevens verbruik beter kan of helpen bij het opstellen van heldere algemene voorwaarden?

De Design Jam in Nederland is jouw kans om precies dat te doen – we nodigen je uit om op 13 oktober mee te doen, mee te praten en aan te sluiten!

Bij de Design Jam werk je samen met andere jongeren, Meta (het techbedrijf achter apps die je misschien kent zoals Instagram of WhatsApp) en andere tech - en beleidsexperts - en kan jij je zegje doen.

Registraties zijn nu open: meld je aan.

META - THY.png
META - THY.png
Design Jam - Map.png

Applications are open!

February 7, 2023

February 13, 2023

February 21, 2023

Deadline to submit your application

March 27, 2023

One winner per country will be selected

March 29, 2023

April 26 to 28, 2023

Applications are open - here's how

it works

 Belgium 

 Czechia 

 Spain 

 Sweden 

Applications
Meta_Gradient_16x9.png

Ben je student, of scholier?

Je brengt veel tijd door op het internet, dus wil je dat die tijd zinvol, leuk en veilig is! Technologiebedrijven en overheden werken er hard aan om hier voor te zorgen. Maar ze hebben jouw hulp nodig om te begrijpen hoe ze jouw online ervaring nóg beter kunnen maken. Meld je aan voor de Design Jam, los uitdagingen op, leer jongeren uit heel Nederland kennen, zet je passie voor het internet in en praat met Meta en experts mee over hoe het in de toekomst beter kan.

Meta_Gradient_16x9_Dark.png

You're a

coach?

All of the teams need an adult coach to help them prepare.

 

Your role is so important, as you will help your team to work on their ideas and to apply to the Spain Design Jam. You will also accompany them to Belgium in April! In Brussels, as a coach you will stay with your school winning team as they meet and work with teams from other countries and go to the European Parliament and Commission.

Coaches should read this Application Handbook, focusing on resources like the FAQ or tips. Coaches should encourage students to think big and creatively, ask questions, and make mistakes!

Youth Design Jam

De Design Jam vindt op vrijdag 13 oktober plaats in Amsterdam. In de ochtend komen alle deelnemers samen en wordt iedereen in verschillende groepen ingedeeld die met een eigen ontwerpuitdaging aan de slag gaan. 

 

Samen met jouw groepje maak je een voorstel, waarin je vooral nadenkt over oplossingen. Om met een goed voorstel te komen krijgt elk groepje hulp van andere deelnemers. Experts zullen ook aanwezig zijn om de groepjes tijdens het proces te begeleiden. In de middag na de lunch, vindt de afronding plaats. Je laat de oplossingen van jouw groepje aan beleidsmedewerkers en experts zien en horen.

 

Ben je creatief? Of ben je juist een denker? Weet jij altijd precies wat je wil zeggen? Of verzamel je liever meer informatie voordat je wat zegt? Super! We hebben namelijk iedereen nodig en je krijgt een rol die het beste bij jou past.

 

Meedoen is makkelijk en gratis: je moet alleen hieronder aanmelden en zorgen dat je school vraagt om vrij te krijgen. Tip: deel deze pagina met jouw docent. Verder hoef je niets anders voor te bereiden

 

Registraties zijn nu open!

Resources

FAQ

+ De deelnemers

- De deelnemers

Wie kan deelnemen? Waar moet ik vandaan komen om deel te nemen? Ben je tussen de 13 en 19 jaar oud? Top: dan kan je meedoen! Je hoeft echt niet alles te weten over het internet of technologie en het maakt ook niet uit waar je woont of op welke school je zit. ledereen is welkom!

+ Belangrijke Data

- Belangrijke Data

Waar en wanneer? Je gaat bij de Design Jam op vrijdag 13 oktober in Amsterdam meedenken over innovatie oplossingen en thema's waar techbedrijven en beleidsmedewerkers belangrijke beslissingen over maken. Je ontmoet mensen van jouw leeftijd uit heel het land én je maakt kennis met verschillende experts. Je leert in één dagdeel een boel dingen: zoals samenwerken, brainstormen en ontwerpuitdagingen oplossen. Het is heel makkelijk om mee te doen: meld je aan! Het is gratis en je hoeft niks voor te bereiden of mee te nemen. De lunch fixen wij. Je moet alleen aan school vragen of je vrij kan krijgen. Je kan je docent naar deze pagina sturen.

+ Registraties

- Registraties

Wat gaan deelnemers doen in Nederland?


Tijdens de Design Jam ben je in Amsterdam om in teams samen te werken aan een ontwerpuitdaging. Om binnen een korte tijd innovatieve oplossingen te bedenken voor een vraagstuk van techbedrijven bij het veilig en toegankelijk maken van producten voor jongeren.


Je krijgt ook de kans om technologie-experts en andere beleidsvertegenwoordigers te ontmoeten en je ideeën met hen te delen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! Aanmelden?

Welke taal wordt er gebruikt tijdens het evenement? De voertaal van de Design Jam is Nederlands.

Met wie kan ik contact opnemen als ik andere vragen heb? Stuur een e-mail naar admin@thinkyoung.eu en we zullen ons best doen om je te helpen.

Hoeveel kost deelname? Meedoen is gratis en je hoeft niks voor te bereiden of mee te nemen. Treinkaartjes en de lunch bij het evenement worden betaald. Je moet alleen aan school vragen of je vrij kan krijgen, je kan docent naar pagina sturen.

Wie zijn de organisatoren? De Design Jam wordt georganiseerd in samenwerking met Meta en ThinkYoung.

Contact

Als je vastloopt, stuur dan een e-mail naar admin@thinkyoung.eu en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

META - THY.png

Meta is een technologiebedrijf met apps die je misschien wel kent, zoals Instagram of WhatsApp. We willen dat jongeren van onze platforms genieten en veilig zijn. We werken er hard aan om online ruimtes te bouwen waar jongeren kunnen leren, met elkaar in contact kunnen komen, kunnen creëren en plezier kunnen hebben. Co-design met jongeren is een manier voor Meta om te begrijpen wat zij willen en nodig hebben van hun apps. We hebben een speciaal jongeren co-design initiatief met TTC Labs en door met jullie samen te werken krijgen Meta nieuwe ideeën om onze diensten te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze voor jullie werken.

THY Logo - Old Green No Claim.png

ThinkYoung is een non-profitorganisatie die tot doel heeft de wereld voor jongeren te verbeteren door hen te betrekken bij besluitvormingsprocessen en besluitvormers te voorzien van hoogwaardig onderzoek naar de omstandigheden waarin jongeren leven. ThinkYoung voert studies en enquêtes uit, voert campagnes voor belangenbehartiging, stelt beleidsvoorstellen op en ontwikkelt educatieve programma's: tot nu toe hebben ThinkYoung-projecten meer dan 800.000 jongeren bereikt. We hebben kantoren in Brussel, Genève, Hong Kong en Nairobi. Co-designing met jongeren is een manier voor ThinkYoung om hen te betrekken en hen protagonisten te maken van hun veilige digitale ervaring.

META - THY.png
META - THY.png

Meld je aan voor  9 oktober
Wil je meer weten over de Youth Design Jam Nederland of heb je vragen?

STUUR ONS EEN BERICHT!

bottom of page